2024 NİSAN AYI KALFALIK - USTALIK SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ

2024 NİSAN AYI KALFALIK - USTALIK SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ

12.11.2021 180931

NİSAN 2024 KALFALIK – USTALIK SINAV İŞLEMLERİ

(LÜTFEN tüm maddeleri dikkatlice okuyunuz)

 

1-    e-sınav ücretlerini aşağıda isimleri yazılı olan adaylar 15.03.2024 ile 22.01.2024 tarihleri arasında aşağıda açıklanan para yatırma işlem basamaklarını uygulayarak 600TL. (ALTI YÜZ TL) yatıracaklardır. Bu tarihler arasında isimleri yazılı olanlar ücreti mutlaka yatırmalıdır.(Yayınlanan listede isminiz yoksa bu sınavdan muaf olduğunuzu gösterir ve kesinlikle para yatırmayınız.)

       e-sınav :   Elektronik sınavdır. (Yeni sistem)Konya merkezde e-sınav merkezlerinde    bilgisayar ortamında yapılan sınavdır.

      Beceri(Pratik) sınav: Uygulamalı yapılan sınavdır. (Yemekhane,Berberhane,Atölye v.b yerlerde kamera kaydı altında yapılır.)

        e-sınava katılacakların listesi için linke tıklayınız 

        Para yatırma işlemleri için linke tıklayınız 

 

2-   TÜM ADAYLAR giriş belgelerini (e-sınav ve beceri/uygulama sınavı) 25.03.2024 ile 29.03.2024 tarihleri arasında kayıt yaptırdığı Mesleki Eğitim Merkezinden alacaklardır.

    

3-    e-sınav giriş belgelerinizin onaylı kaşeli ve imzalı olmasına dikkat ediniz. Sınav başlamadan e-sınav giriş belgeleri toplanacağından kesinlikle unutmayınız. Giriş belgeleri ile birlikte Geçerli T.C Kimlik belgesiyle sınava başlama saatinden 15 dakika önce sınav merkezinde olunuz.

    

4-   HATALI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ DURUMLAR İÇİN MERKEZİMİZE ŞAHSEN BAŞVURUNUZ.

       5-    Sınav sonuçlarını internetten https://esinav.meb.gov.tr/SonucAciklama.aspx link tıklayarak e-sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

      ÖNEMLİ: Sınav takvimleri ile ilgili herhangi bir değişiklik olduğunda Web sayfamızdan duyuru yapılmaktadır. Duyuruları takip ederken öğrencilerimizle ilgili duyuruları dikkate almayınız.